Chicken Dumpling

Cincang halus:
150g isi udang
100g isi ayam
1 biji cendawan kering yang telah direbus


Bahab perasa:
1 tbsp jus halia (dari 20g halia yg ditumbuh + 2 tbsp air)
1 tbsp kicapcair
1 tsp minyak bijan
1/2 tbsp sostiram
1/2 tsp lada sulah
1/2 tsp garam
1 tsp gula
1 tsp tepungjagung yg cair

Optional:
1 tangkai daun bawang
1 tangkai daun sup
1/4 biji lobak merah


Campurkan semua bahan2 di atas. Gaulkan sebati


Letakkan 1 sudu kecil ke dalam kulit wantan (boleh dibeli di pasaran. nak lagi cantik, pastikan kulit tersebut berwarna putih), n lipat macam bulan sabit (cara lipat sila belajar di youtube di bawah heheheh).

Goreng seperti yg diajar di Youtube di bawah, atau nak lebih sihat, kukuskan saja ;)


Di bawah adalah video macam mana nak goreng Dumpling.

No comments: